MĄKI

Mąka to podstawowy składnik wszystkich wypieków i nie tylko, dlatego warto używać produktów wysokiej jakości!

Mąka gryczana biała

500 g

Mąka gryczana firmy Witpak może być wykorzystana do wyrobu ciasta naleśnikowego, makaronu, klusek, placków, pierogów. Można również wykorzystywana do wyrobu chleba w połączeniu z innymi mąkami. Posiada jasną barwę i lekki zbożowy zapach. Jej dodatek wzbogaca smak wypieków.

Składniki:
mąka gryczana biała 100%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsajęczmienia), orzeszki ziemneorzechy nerkowcanasiona sezamu.

Mąka jaglana

500 g

Mąka jaglana firmy Witpak jest idealna do naleśników, ciasteczek oraz innych wypieków. Dobrze łączy się z innymi mąkami np. ryżową, orkiszową czy kokosową. Doskonała do zagęszczania zup oraz sosów. Charakteryzuje się neutralnym smakiem.

Składniki:
mąka jaglana 100%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsajęczmienia), orzeszki ziemneorzechy nerkowcanasiona sezamu.

Mąka kokosowa

500 g

Mąka kokosowa firmy Witpak doskonale nadaje się do przygotowania chleba, ciast, gofrów, omletów, naleśników, panierek oraz do zagęszczania zup. Na surowo jest świetnym dodatkiem do deserów, koktajli, jogurtów, musli, sałatek, sosów i dipów sałatkowych. Charakteryzuje się neutralnym smakiem. Mąkę kokosową można mieszać z innymi mąkami według odpowiednich proporcjach.

Składniki:
odtłuszczona mąka kokosowa 100%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsajęczmienia), orzeszki ziemneorzechy nerkowcanasiona sezamu.

Mąka z ciecierzycy

500 g

Mąka z ciecierzycy firmy Witpak może służyć jako dodatek do zwykłej mąki w wypiekach. Mąka z ciecierzycy nadaje się do zagęszczania zup i sosów, zwłaszcza tych wegetariańskich, może zastąpić także bułkę tartą. Można ją dodawać do naleśników. Mąka z ciecierzycy jest dodatkiem do wielu dań kuchni indyjskiej.

Składniki:
mąka z ciecierzycy 100%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsajęczmienia), orzeszki ziemneorzechy nerkowcanasiona sezamu.

Mąka owsiana

500 g

Mąkę owsianą można używać do wypieków, zwłaszcza tych na słodko. Dzięki właściwościom silnie wiążącym nadaje odpowiednią konsystencję roślinnym wypiekom lub naleśnikom, zastępując jaja.

Składniki:
mąka owsiana 100%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicyjęczmienia), orzeszki ziemneorzechy nerkowcanasiona sezamu.

Mąka ryżowa

500 g

Mąka ryżowa stanowi alternatywę dla mąki pszennej. Jest istotnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Mąka ryżowa nadaje się doskonale do ciast, naleśników, deserów, makaronu ryżowego, kluek, pierogów. Mąkę ryżową wykorzystuje się również do zagęszczania sosów i zup. Mąka ryżowa jest mniej kleista niż mąka pszenna, dlatego do ciast z mąki ryżowej należy dodać podwójną ilość jajek lub banana. Należy również dodać łyżkę oleju lub masła na każdą szklankę mąki.

Składniki:
mąka ryżowa 100%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicyowsajęczmienia), orzeszki ziemneorzechy nerkowcanasiona sezamu.

Mąka kukurydziana

500 g

Mąka kukurydziana może zostać wykorzystana do wypieków, do zagęszczania zup i sosów, do panierowania mięsa, a także do omletów i tortilli.

Składniki:
mąka kukurydziana 100%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsajęczmienia), orzeszki ziemneorzechy nerkowcanasiona sezamu.

Pektyna - produkt sezonowy

100 g

Pektyna amidowana ze skórek owoców cytrusowych. Pektynę wykorzystuje się jako substancję żelującą do wyrobu dżemów, marmolad, galaretek i konfitur.

Składniki:
pektyna 100%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsajęczmienia), orzeszki ziemneorzechy nerkowcanasiona sezamu.