WARZYWA SUSZONE

WARZYWA SUSZONE
Mieszanka suszonych, krojonych warzyw
Masa netto: 150 g

Warzywa suszone to kompozycja warzyw takich jak: marchew, pasternak, por, seler, cebula, pietruszka. Znajdują szerokie zastosowanie w kuchni, można używać nie tylko jako dodatek do zup, ale także do sosów czy dań mięsnych. Do Polski włoszczyzna została sprowadzona przez królową Bonę i od tej pory cieszy się nieustającą popularnością.  Dodatkowo warzywa nie posiadają dodatku soli. 100 g suszu zastępuje około 1 kg świeżych warzyw.

Składniki: marchew kostka 50%, pasternak kostka 38%, cebula płatek 5%, por płatek 3%, seler korzeń kostka 2%, pietruszka korzeń kostka 2%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: PRZYPRAWY

Close
Go top