QUINOA KOMOSA RYŻOWA BIAŁA

QUINOA KOMOSA RYŻOWA BIAŁA
Masa netto: 250 g, 500 g

Quinoa (komosa ryżowa) to roślina z rodziny szarłatowatych, spokrewniona z amarantusem. Z uwagi na swoje właściwości nazywano ją „złotym ziarnem” lub „świętym zbożem Inków”, dziś nosi miano „super ziarna przyszłości”.

Quinoa doskonale nadaje się do zastąpienia tradycyjnych kasz, makaronów. Można dodać ją do warzyw, sałatek, sosów, jako składnik zupy, a nawet deseru.

Sposób użycia: Przepłukać ziarna gorącą wodą, gotować w proporcji 1 szklanka quinoa na 2 szklanki wody przez ok 12 minut. Solić pod koniec gotowania.

Składniki: nasiona komosy ryżowej białej (Quinoa) 100%

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: KASZE, SUPERFOODS

Close
Go top