PESTKI DYNI BEZŁUSKOWE

PESTKI DYNI BEZŁUSKOWE
Masa netto: 150 g, 1 kg

Dynie pochodzą z terenów Ameryki Środkowej i Południowej, gdzie uprawiane były już 3000 lat p.n.e. Do Europy dotarły dopiero 50 lat po wyprawach Krzysztofa Kolumba, za pośrednictwem hiszpańskich żeglarzy. Główne rejony uprawy to Chiny, Meksyk oraz Gwatemala.

Pestki dyni są smaczną przekąską. Są doskonałe jako dodatek do wypieku chleba, składnik domowego muesli czy dodatek do jogurtu.

Składniki: pestki dyni bezłuskowe 100%

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: ZIARNA

Close
Go top