KSYLITOL CUKIER BRZOZOWY

KSYLITOL BRZOZOWY – FINLANDIA
Słodzik stołowy na bazie ksylitolu, kryształ
Masa netto: 250 g, 500 g, 1 kg

Ksylitol pozyskiwany z brzozy – zwany cukrem brzozowym – to doskonała alternatywa dla zwykłego cukru. Jest on stosowany w przemyśle spożywczym do słodzenia jako dodatek do żywności, głównie gum do żucia i cukierków.

Sposób użycia: Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek (25 g) dziennie. Ksylitol należy wprowadzać do codziennej diety stopniowo, rozpoczynając od połowy łyżeczki dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie należy podawać dzieciom do 3-ciego roku życia.

Składniki: ksylitol brzozowy 100%

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: CUKRY I SUBSTANCJE SŁODZĄCE

Close
Go top