KOPER WŁOSKI

KOPER WŁOSKI
owoc
PRODUKTY HILDEGARDOWE
Masa netto: 100 g

Koper włoski można stosować m. in. jako herbatka, przyprawa do chleba oraz do dań jednogarnkowych.
Owoce kopru włoskiego mogą być również dodawane do pierników jako przyprawa nadająca im niepowtarzalny aromat.

Herbatka z kopru: 1 łyżkę ziaren kopru zalać szklanką wrzątku (200 ml) i parzyć pod przykryciem około 15 minut.

Koper włoski jest to jedna z najważniejszych przypraw stosowanych w kuchni św. Hildegardy. Pisała o nim: „Koper cechuje się przyjemnym ciepłem i w jakikolwiek sposób się go spożywa, rozwesela człowieka, udziela mu owego przyjemnego ciepła…”
Św. Hildegarda z Bingen uznawana jest za największą średniowieczną zielarkę oraz znawczynię medycyny naturalnej, kompozytorkę, badaczkę natury. Papież Benedykt XVI ustanowił św. Hildegardę doktorem Kościoła w uznaniu za jej wkład w rozwój nauki Kościoła.

Składniki: owoce kopru włoskiego (Foeniculum vulgare) 100%

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: PRODUKTY HILDEGARDOWE

Close
Go top