KASZA KUSKUS

KASZA KUSKUS Z PSZENICY DURUM
Masa netto: 400 g

Kasza Kuskus jest tradycyjną potrawą kuchni afrykańskiej i arabskiej. W krajach arabskich jest symbolem szczęścia i bogactwa. Wytwarzana jest z twardej pszenicy durum, ma postać kuleczek o średnicy ok. 1 mm.

Przyrządzenie kaszy kuskus zajmuje zaledwie kilka minut. Można ją podawać z baraniną, jagnięciną, wołowiną, drobiem, wędzoną rybą, lecz także z daniami warzywnymi. Stanowi znakomitą bazę do sałatek. Wspaniale smakuje również na słodko – z bakaliami czy owocami.

Sposób użycia: Pół szklanki kuskusu zalać połową szklanki wrzącej, lekko osolonej wody lub gorącym mlekiem. Pozostawić pod przykryciem. Po ok. 5 min. kuskus jest gotowy do spożycia.

Składniki: kasza kuskus (z pszenicy durum) 100%

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: KASZE

Close
Go top