KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
Masa netto: 500 g, 1 kg

Kaszę jaglaną można spożywać m.in na śniadanie, jako posiłek sycący. Można ugotować ją na wodzie z mlekiem lub w samym mleku, najlepiej z dodatkiem bakalii. Jest też często przyrządzana z jabłkami i cynamonem. Smakuje nie tylko na słodko: doskonale sprawdza się jako zamiennik ziemniaków czy ryżu. Może być dodatkiem do zup lub składnikiem farszu. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych.

Sposób użycia: 1 szklankę kaszy wypłukać, wrzucić do lekko osolonego wrzątku (2,5 szklanki). Gotować przez ok. 20 minut pod przykryciem.

Składniki: kasza jaglana 100%

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: KASZE

Close
Go top