KASZA GRYCZANA BIAŁA

KASZA GRYCZANA BIAŁA
Masa netto: 500 g, 1 kg

Kasza gryczana biała to wypolerowane całe ziarna gryki, niepalone. Ma kremową barwę, a w smaku jest łagodniejsza niż kasza gryczana palona.
Kasza gryczana biała wyśmienicie smakuje jako samodzielne danie – polana sosem warzywnym, mięsno-warzywnym czy grzybowym. Znakomita również jako składnik zup, dań jednogarnkowych oraz jako dodatek do obiadów.

Sposób użycia: Zagotować 2 szklanki wody, posolić. Do gotującej się wody wsypać 1 szklankę wypłukanej kaszy gryczanej. Gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Po ugotowaniu zostawić 10 minut pod przykryciem.

Składniki: kasza gryczana biała 100%

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: KASZE

Close
Go top