KASZA GRYCZANA BIAŁA
Masa netto: 500 g, 1 kg
Kasza gryczana biała to wypolerowane całe ziarna gryki, niepalone. Ma kremową barwę, a w smaku jest łagodniejsza niż kasza gryczana palona.
Kasza gryczana biała wyśmienicie smakuje jako samodzielne danie – polana sosem warzywnym, mięsno-warzywnym czy grzybowym. Znakomita również jako składnik zup, dań jednogarnkowych oraz jako dodatek do obiadów.
Sposób użycia: Zagotować 2 szklanki wody, posolić. Do gotującej się wody wsypać 1 szklankę wypłukanej kaszy gryczanej. Gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Po ugotowaniu zostawić 10 minut pod przykryciem.
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.