GALGANT

GALGANT
korzeń mielony
PRODUKTY HILDEGARDOWE
Masa netto: 100 g

Galgant to przyprawa o wyrazistym i ostrym smaku, nieco podobnym do imbiru. Idealny do mięs, gulaszów, pieczeni.
Można go również używać jako dodatek do herbat, kompotów oraz dżemów. Często wykorzystywany jest jako składnik nalewek.

Jest to jedna z najważniejszych przyprawa stosowanych w kuchni św. Hildegardy.
Św. Hildegarda z Bingen uznawana jest za największą średniowieczną zielarkę oraz znawczynię medycyny naturalnej, kompozytorkę, badaczkę natury. Papież Benedykt XVI ustanowił św. Hildegardę doktorem Kościoła w uznaniu za jej wkład w rozwój nauki Kościoła.

Składniki: korzeń mielony galgantu (Galangae radix) 100%

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: PRODUKTY HILDEGARDOWE

Close
Go top