DYPTAM

DYPTAM
korzeń mielony
PRODUKTY HILDEGARDOWE
Masa netto: 70 g

Dyptam można używać jako przyprawę do potraw (do sałatek, gotowych dań). Zgodnie z dietą Św. Hildegardy zaleca się posypywać nim kanapki. Stosować kilka razy dziennie 1-2 szczypty dyptamu przez okres ok. 3-6 miesięcy.

Jest to drogocenna przyprawa stosowana w kuchni św. Hildegardy.
Św. Hildegarda z Bingen uznawana jest za największą średniowieczną zielarkę oraz znawczynię medycyny naturalnej, kompozytorkę, badaczkę natury.
Papież Benedykt XVI ustanowił św. Hildegardę doktorem Kościoła w uznaniu za jej wkład w rozwój nauki Kościoła.

Składniki: korzeń mielony dyptamu (Dictamnus albus) 100%

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: PRODUKTY HILDEGARDOWE

Close
Go top