BŁONNIK JABŁKOWY

BŁONNIK JABŁKOWY W PROSZKU 100%
Masa netto: 200 g

Błonnik jabłkowy to naturalny błonnik pokarmowy. Zawiera zarówno rozpuszczalne jak i nierozpuszczalne pektyny. Jego atutem jest także atrakcyjny smak. Może być doskonałym składnikiem wielu potraw i napojów. Wzbogaca aromat zup czy sosów, może być mieszany z płatkami zbożowymi bądź musli. Doskonały jako posypka do surówek, sałatek owocowych i warzywnych.

Sposób użycia: 1 łyżeczkę (ok 3,5 g) błonnika wymieszać z co najmniej 150 ml wody, soku lub jogurtu i popić dodatkową szklanką (200 ml) wody. Błonnik stosować 2 razy dziennie na 30 minut przed posiłkiem. Nie należy przekraczać porcji 5 łyżeczek (do 20 g) dziennie.

Składniki: błonnik jabłkowy 100%

Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: SUPERFOODS

Close
Go top