ŁUPINY BABKI JAJOWATEJ

ŁUPINY NASIENNE BABKI JAJOWATEJ
Masa netto: 150 g

Babka jajowata występuje na terenach dobrze nawodnionych i nasłonecznionych. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich. Uprawiana jest w Indiach, Pakistanie, USA i Brazylii. Jej liście mają charakterystyczny lancetowaty kształt. Z rozety wyrastają kwiatostany w kształcie kłosa. Kwiaty babki jajowatej są drobne i mają kolor zielonożółty. Owocem tej rośliny jest torebka zawierająca małe różowawobeżowe nasiona, których łupina jest bogata w związki śluzowe.

Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z owocami.

Sposób użycia: 3 łyżeczki produktu zalać szklanką (200 ml) wody, mleka, soku owocowego. Poczekać aż spęcznieje i wypić powstały napój. Podczas stosowania produktu należy pamiętać o przyjmowaniu zwiększonej ilości płynów.

Składniki: łupiny nasienne babki jajowatej (Plantago ovata) 100%

Pamiętaj, że zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu. Korzystne działanie występuje w przypadku spożycia produktu raz dziennie, co odpowiada ok. 4 g babki jajowatej.

W 100 g produktu znajduje się 100 g łupin nasiennych babki jajowatej (Plantago ovata).

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

Project categories: SUPERFOODS

Close
Go top